vineri, 3 ianuarie 2014

Somon in crusta de mac, cu rucola si cous cous

Ingrediente •500 gr file somon, fara piele •ulei masline •zeama de la jumatate de lamaie •sare Himalaya •piper negru proaspat •mac Pentru pregatirea cous cous-ului am folosit: •150 gr cous cous •ulei masline •1 ceapa medie •sare Himalya •100 ml bulion •1 rosie mare tocata •1 legatura patrunjel tocat •1 lingura busuioc tocat • 1/2 lingurita curry dupa gust • piper negru proaspat 1. PESTE: Am curatat fileul de somon de piele, l-am spalat, l-am sters cu un servet de hartie, l-am portionat si l-am condimentat cu sare si piper. 2. Am facut intr-un pahar un amestec din ulei de masline si zeama de la jumatate de lamaie, amestec cu care am uns fileurile de peste de mai sus. 3. Am pus macul intr-o farfurie, mac prin care am dat fileurile de peste iar apoi le-am asezat in tava, pe hartie de copt si am introdus in cuptorul incalzit la 180 grade pentru 30 minute. La jumatatea timpului am intors fileurile pe cealalta parte. 4. COUS-COUS: Pentru pregatirea cous cous-ului am pus la fiert 270 ml apa cu sare iar in momentul in care a inceput sa fiarba, am pus cous cousul, am acoperit cu capacul si am oprit focul. Lasam asa 10 minute, timp necesar sa se gateasca cous-cousul. 5. Am pus ulei de masline intr-un wok de ceramica, am calit putin ceapa, am pus rosia tocata, patrunjelul, busuiocul, curry, am lasat 2-3 minute si am adaugat cous cousul fiert. Am amestecat totul. 6. Am luat cateva frunze de rucola pe care le-am asezonat cu ulei de masline, sare, lamaie si am asezat somonul peste ele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu