vineri, 3 ianuarie 2014

Macrou cu turte picante

MOD DE PREPARARE RETETA MACROU CU TURTE PICANTE DE MĂMĂLIGĂ ŞI SOS 2 macrouri ulei sare piper cu lămâie boia iute mălai smântână slabă mărar proaspăt usturoi Macroul se curăţă şi se taie rondele. Se unge cu un pic de ulei, se presară cu un praf de sare şi amestec de piper cu lămâie (Kamis) şi se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se dă la cuptor să se rumenească. Între timp se prepară sosul ( se amestecă smântâna cu usturoi după gust, sare, piper şi mărar proaspăt tocat) şi turtele de mămăligă. Se pregăteşte o mămăligă potrivit de tare care se dă la răcit. Când e călduţă, se modelează turte care se ung cu un stop de ulei si se condimentează cu un praf de boia, piper şi un pic de sare. Se prăjesc pe ambele părţi sau se frig pe grătar. Macroul se serveşte cu turtele şi sosul de usturoi. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu