duminică, 12 ianuarie 2014

Reţetă creveţi cu legume

60 ml ulei 1 ceapa medie, taiata fin 3 catei de usturoi, zdrobiti 1 ardei iute, fara seminte, taiat fin 12 creveti Legumele: 1/2 varza rosie sau alba, taiata 180 g fasole verde 180 g broccoli, rupt in buchetele 5 ml sos de soia 15 ml sos teriyaki 2 ml sos de peste 80 ml lapte de nuca de cocos Pentru servire: 10 g seminte de susan 60 g coriandru proaspat, tocat 400 g taitei de orez, fierti retete creveti Mod de preparare creveţi cu legume Crevetii: Incalziti uleiul intr-un wok sau tigaie mai mare. Caliti ceapa, usturoiul si ardeiul iute pentru 3 minute. Adaugati crevetii si prajiti-i putin pe fiecare parte. Scoateti-i din tigaie si lasati-i deoparte. Legumele: In acelasi wok, caliti varza, fasolea verde si broccoli pana se inmoaie putin, dar raman crocante. Amestecati soia, teriyaki si sosul de peste si turnati-le peste legume. Adaugati laptele de cocos si micsorati focul. Puneti crevetii peste legume si inabusiti in continuare inca 5 minute sau pana se patrund. Presarati semintele de susan si coriandrul si serviti cu taitei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu