duminică, 12 ianuarie 2014

raci fierti

1 kg raci, 1 foaie dafin, 1/2 linguriță boabe piper, 3 căței usturoi, 1 ceapă, 1 ardei iute, 1 lingură sare. Preparare: Etapa 1: Se aleg numai racii vii. Ar fi trebuit să filmez, să vedeți cum se mișcau :) Se spală in multe ape, după ce s-au freacat pe burtă cu o periuță. Se pune un vas cu apă la fiert în care adăugăm sare, usturoiul tăiat feliuțe, ceapa curățată și taiată în sferturi, foaia de dafin, ardeiul iute feliat, (întreg - dacă este foarte iute) și boabe de piper. Când apa începe să clocotească, adăugăm racii și-i lăsăm să fiarbă exact 10 minute. Se lasă în apa care au fiert până la servire. Se servesc cu mujdei de usturoi. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu