luni, 13 ianuarie 2014
Marinata de hamsie la borcan
1 KG HAMSII
1 MORCOV POTRIVIT
O CEAPA
2 - 3 FOI DE DAFIN
O LINGURITA BOABE DE MUSTAR
OTET
SARE Sl PIPER BOABE
Curatati pestisorii de solzi si de intestine si puneti-i intr-un castron. Puneti doua linguri de sare, amestecati si turnati un amestec de apa cu otet (o parte otet la doua parti apa), apoi scuturati putin castronul.
Acoperiti cu folie alimentara si lasati la marinat cel putin 12 ore in ziua in care preparati marinata, spalati si curatati ceapa si morcovul, apoi taiati legumele rondele subtiri. Scurgeti lichidul si asezati pestii in borcane, preferabil pe vertical. Puneti in fiecare borcan boabe de piper si de mustar, cate o foaie de dafin, 2 - 3 rondele de morcov si ceapa.
Turnati un amestec de apa cu otet (in aceeasi proportie) cat sa le acopere de un deget, apoi turnati incet o pelicula de ulei.
Asezati borcanele intr-o tava mai inalta, pe fundul careia ati pus hartie de ziar, puneti apa in ea si se introduce in cuptor. Fierbeti-le in bain-marie aproximativ doua ore, apoi lasati-le sa se raceasca in apa in care au fiert. Inchideti borcanele etans cu capace si pastrati-le la rece.
Se poate consuma dupa cateva zile.
Borcanul desfacut se tine în frigider, iar continutul trebuie consumat in 3 - 4 zile.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
buneeee
RăspundețiȘtergereMultumesc
RăspundețiȘtergere