luni, 13 ianuarie 2014
Merluciu pane cu usturoi si salsa
Astazi va invit din nou la peste, tot peste pane, insa acum am ales merluciu. Mai exact file de merluciu pe care l-am facut pane si l-am servit cu sos de usturoi cu smantana si cu salsa de rosii fresh.
Asta-i ideea mea de inceput de saptamana perfect, cu o masa ultra delicioasa, pe baza de peste. Merita sa incercati si voi ;)
Am folosit:
2 bucati file de merluciu, 3-4 linguri pesmet, 3-4 linguri faina, 1 ou, boia dulce, chilli, piper alb si negru, sare, coriandru macinat, verdeturi de Provence, oregano, putina pudra de curry;
sos de usturoi cu smantana;
salsa cu: rosii, ardei kapia, ceapa, ardei iute, patrunjel.
Am spalat pestele si l-am portionat. Am pus peste el sare, piper, curry si boia.
Intr-o farfurie am pus faina si am amestecat-o cu verdeturi de Provence.
In alta farfurie am pus pesmetul si l-am amestecat cu chilli, piper, sare, coriandru macinat si oregano.
Am batut oul intr-un castron impreuna cu putina sare.
Intr-o tigaie am incins bine ulei.
Am trecut bucatile de merluciu prin faina, apoi prin ou si pesmet.
Le-am pus in uleiul incins si le-am lasat sa se rumeneasca pe ambele parti.
Am scos intai pe un servet de hartie sa se absoarba grasimea, apoi am asezat pe farfurie si am servit cu sos de usturoi si salsa.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu