luni, 13 ianuarie 2014
Ciorba de perisoare de peste
Ingrediente:
Ingrediente:
1 ceapa medie
1 morcov potrivit
1 pastarnac potrivit
½ ardei capia rosu
2 linguri orez
2 rosii coapte
1 lingura pasta de tomate
bors
delikat
patrunjel
leustean
Ptr perisoare:
300 g carne somn
100 g carne pangasius
1 ceapa mica
2 linguri orez
2 fire patrunjel
delikat
piper
2 oua
Preparare:
Etapa 1: Am tocat legumele marunt. Am pus ceapa la calit in putin ulei, cand si-a schimbat culoarea am adaugat morcovul si pastarnacul tocat marund si rondele. Am lasat 2 minute, apoi am adaugat ardeiul tocat si el. Le-am lasat pe toate sa se caleasca cateva minute, apoi am stins cu apa calda.
Etapa 2: Cat legumele fierbeau la foc mic, am pregatit perisoarele.
Carnea am ales-o bine de oase, apoi am macinat-o cu un blender de mana (era cam mare deranjul ptr robot, si mai ales ca blederul de mana si-a facut foarte bine treaba). In carnea macinata am adaugat ceapa tocata marunt-marunt, cele 2 linguri de orez fiert pe jumatate, 1 lingurita de delikat, un praf de piper si patrunjelul tocat marunt. Am amestecat bine, am adaugat cativa stropi de apa si am format perisoarele.
Etapa 3: Cand legumele erau aproape fierte am pus si cele 2 linguri de orez nefiert, iar la cateva minute am adaugat perioarele.
Etapa 4: Dupa cum ati vazut, eu nu pun ou in perisoare, ci am invatat de la matusa mea o alta metoda:
Am batut cele 2 oua cu un pic de sare si am adaugat 2-3 linguri de apa. Cu o paleta am pus perisoare in castronul cu ouale batute (numarul de perisoare trebuie sa nu fie foarte mare), am vanturat un pic ca oul sa ?ude? toate perisoarele pe toate partile, apoi cu spumiera le scot din castron si le las un pic sa se scurga, apoi le adaug in zeama de ciorba. Si se repeta figura pana terminam perisoarele.
Etapa 5: Cand perisoarele incep sa se ridice deasupra am pus rosiile tocate marunt si pasta de tomate si am lasat sa fiarba 10 minute. Am adaugat borsul si delikatul si am mai lasat putin sa fiarba. Cand toate au fost gata, am stins focul si am adaugat patrunjelul si leusteanul tocate marunt.
Etapa 6: Sursa: http://sim0na-world.blogspot.com
Read more at http://www.petitchef.ro/retete/felul-principal/ciorba-de-perisoare-de-peste-fid-1488502#gq3irjbUJJAy363A.99
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu