luni, 13 ianuarie 2014

Rasol de peste alb

Ingrediente: 1.500 kg peste alb O ceapa medie, curatata 2 morcovi mici, curatati O telina mica, curatata Un dovlecel curatat Un cartof curatat Un pahar de vin alb sec 2 felii de lamaie 2 linguri de unt sau de ulei O lingura de verdeata tocata O lingurita de sare OPTIONAL, puteti folosi piper alb macinat. Mod de preparare: Curatati, spalati si portionati pestele.Puneti ceapa in 2,5 L de apa, cu sare dupa gust, iar dupa 20 de minute adaugati pestele si feliile de lamaie. Sfat: pentru a vedea cand pestele este fiert, intepati-l cu o furculita, iar daca acesta se desface usor, inseamna ca este gata. Pestele trebuie sa fiarba, la foc domol, aproximativ 10-15 minute, in functie de marime si cantitate. Dupa ce pestele s-a fiert, il scoatem pe o farfurie sau tava si il lasam putin sa se raceasca. In timp ce pestele se fierbe, taiem legumele in cuburi de 1.5 cm. Incingem untul intr-o tigaie inalta si sotam, la foc mediu, morcovii si telina. Dupa 3-4 minute, adaugam si restul legumelor si continuam inca 2 minute, apoi adaugam vinul si sarea. Fierbem legumele cu vinul pana cand lichidul s-a evaporat aproape complet, apoi adaugam 2 pahare din lichidul in care a fiert pestele si mai fierbem 3-4 minute. Adaugam verdeata tocata si apoi turnam compozitia peste pestele cald

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu