luni, 13 ianuarie 2014
Rasol de peste alb
Ingrediente:
1.500 kg peste alb
O ceapa medie, curatata
2 morcovi mici, curatati
O telina mica, curatata
Un dovlecel curatat
Un cartof curatat
Un pahar de vin alb sec
2 felii de lamaie
2 linguri de unt sau de ulei
O lingura de verdeata tocata
O lingurita de sare
OPTIONAL, puteti folosi piper alb macinat.
Mod de preparare:
Curatati, spalati si portionati pestele.Puneti ceapa in 2,5 L de apa, cu sare dupa gust, iar dupa 20 de minute adaugati pestele si feliile de lamaie.
Sfat: pentru a vedea cand pestele este fiert, intepati-l cu o furculita, iar daca acesta se desface usor, inseamna ca este gata.
Pestele trebuie sa fiarba, la foc domol, aproximativ 10-15 minute, in functie de marime si cantitate. Dupa ce pestele s-a fiert, il scoatem pe o farfurie sau tava si il lasam putin sa se raceasca.
In timp ce pestele se fierbe, taiem legumele in cuburi de 1.5 cm. Incingem untul intr-o tigaie inalta si sotam, la foc mediu, morcovii si telina. Dupa 3-4 minute, adaugam si restul legumelor si continuam inca 2 minute, apoi adaugam vinul si sarea.
Fierbem legumele cu vinul pana cand lichidul s-a evaporat aproape complet, apoi adaugam 2 pahare din lichidul in care a fiert pestele si mai fierbem 3-4 minute. Adaugam verdeata tocata si apoi turnam compozitia peste pestele cald
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu