vineri, 3 ianuarie 2014
rulada de peste
Cea mai lunga treaba aici in reteta este topirea cascavalului. Puteti s-o faceti porin 2 metode:
- il puneti intr-un vas la bain-marie, pana se topeste complet
- sau in 3 reprize a cate 1 minut fiecare la microunde (eu asa am facut)
Rulada de cascaval cu somon afumat - Pas 1
2
Mai amestecati usor dupa fiecare tura de topire, ca sa nu aveti bucati de cascaval intregi printre cele topite.
Rulada de cascaval cu somon afumat - Pas 2
3
Asa ar trebui sa fie cascavalul topit gata pentru rulada.
Rulada de cascaval cu somon afumat - Pas 3
4
Pe masa intindeti 2 bucati de folie alimentara, usor suprapuse una peste alta. Turnati cascavalul pe folie, cu o lingura usor il intindeti sa fie de forma dreptunghiulara si cam de 6-7 mm grosime.
Aranjati bucatile de somon afumat una langa alta pe toata suprafata.
Rulada de cascaval cu somon afumat - Pas 4
5
Si rulati strans.
Rulada de cascaval cu somon afumat - Pas 5
6
Inveliti rulada in folie alimentara, o strangeti bine la capete si mai presati usor cu mainile ca s-o uniformizati si rotunjiti.
Rulada de cascaval cu somon afumat - Pas 6
7
Puneti rulada pe un fund si lasati la frigider pentru minim 4-5 ore, sau cel mai bine peste noapte.
Rulada de cascaval cu somon afumat - Pas 7
8
Dupa acesti timp o taiati si aranjati simplu pe o farfurie. Pentru mine a fost o descoperire cat de bine se potriveste cascavalul cu somon, se "pupa" perfect in aceasta rulada.
Rulada de cascaval cu somon afumat - Pas 8
9
Si aici cu felii de caise uscate - la fel un gust bun si interesant. Se pot face platouri combinate cu diverse umpluturi de rulouri cu cascaval.
Deci puteti face cu:
- somon
- sunca
- fructe uscate/caise
- amestec de nuci cu maioneza si usturoi
etc.
Pofta Buna!
Rulada de cascaval cu somon afumat - Pas 9
Cantitate: 600 g (15-20 felii) Timp de preparare: 5 min Dificultate: usor
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu