vineri, 3 ianuarie 2014

rulada de peste

Cea mai lunga treaba aici in reteta este topirea cascavalului. Puteti s-o faceti porin 2 metode: - il puneti intr-un vas la bain-marie, pana se topeste complet - sau in 3 reprize a cate 1 minut fiecare la microunde (eu asa am facut) Rulada de cascaval cu somon afumat - Pas 1 2 Mai amestecati usor dupa fiecare tura de topire, ca sa nu aveti bucati de cascaval intregi printre cele topite. Rulada de cascaval cu somon afumat - Pas 2 3 Asa ar trebui sa fie cascavalul topit gata pentru rulada. Rulada de cascaval cu somon afumat - Pas 3 4 Pe masa intindeti 2 bucati de folie alimentara, usor suprapuse una peste alta. Turnati cascavalul pe folie, cu o lingura usor il intindeti sa fie de forma dreptunghiulara si cam de 6-7 mm grosime. Aranjati bucatile de somon afumat una langa alta pe toata suprafata. Rulada de cascaval cu somon afumat - Pas 4 5 Si rulati strans. Rulada de cascaval cu somon afumat - Pas 5 6 Inveliti rulada in folie alimentara, o strangeti bine la capete si mai presati usor cu mainile ca s-o uniformizati si rotunjiti. Rulada de cascaval cu somon afumat - Pas 6 7 Puneti rulada pe un fund si lasati la frigider pentru minim 4-5 ore, sau cel mai bine peste noapte. Rulada de cascaval cu somon afumat - Pas 7 8 Dupa acesti timp o taiati si aranjati simplu pe o farfurie. Pentru mine a fost o descoperire cat de bine se potriveste cascavalul cu somon, se "pupa" perfect in aceasta rulada. Rulada de cascaval cu somon afumat - Pas 8 9 Si aici cu felii de caise uscate - la fel un gust bun si interesant. Se pot face platouri combinate cu diverse umpluturi de rulouri cu cascaval. Deci puteti face cu: - somon - sunca - fructe uscate/caise - amestec de nuci cu maioneza si usturoi etc. Pofta Buna! Rulada de cascaval cu somon afumat - Pas 9 Cantitate: 600 g (15-20 felii) Timp de preparare: 5 min Dificultate: usor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu