sâmbătă, 4 ianuarie 2014

Pastravi cu gutuie si cartofi la cuptor Postat de justeu80

Ingrediente 4 pastravi 1 gutuie 6 cartofi 1 fir de praz 2 catei de usturoi 4 fire cimbru verde 4 fire tarhon 1 lamaie 1 legatura patrunjel sare de mare piper boia de ardei dulce ulei Mod de preparare In vasul de la blender am pus cimbru, patrunjel, sare, piper, praz, ulei si cu ajutorul blenderului am facut o pasta verde. Am taiat legumele felii. Am uns tava cu ulei si am asezat pastravii condimentati cu sare, piper si boia dulce. In fiecare peste am pus cate un fir de tarhon. Am asezat feliile de cartofi, gutui si lamaie. Deasupra am pensulat sosul verde, am adaugat o ceasca cu apa si am bagat in cuptorul preincalzit, am copt pana s-au inmuiat cartofii(30 min). Intre timp am pregatit o salata de sfecla rosie. Am fiert sfecla(in coaja) in apa cu sare pana s-a inmuiat. Am curatat-o de coaja. Am taiat jumatati de rondele pe care le-am pus intr-un castron. Am facut un sos din otet balsamic, ulei de masline, putin piper, maghiran uscat si sare. Am pus dressingul peste sfecla si am servit salata cu peste. Mod de servire Se poate servi cu salata de sfecla rosie. Pofta buna! Reteta Pastravi cu gutuie si cartofi la cuptor a fost propusa de mariette pe forum culinar.ro Alte retete de mancaruri cu peste recomandate: Papiote de peste, Peste de mare cu unt alb si cartofi, Paste cu peste

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu