duminică, 23 decembrie 2012

paste cu peste

Trebuie sa marturisesc ca mie imi plac pastele la nebunie. Imi plac pastele pregatite simplu, doar cu ulei de masline, usturoi si un strop de ardei iute, cele cu branza, cu sos de rosii picant, cu pesto, dar si cele cu carne. Paste cu peste pregatesc mai rar, cu toate ca sunt nemaipomenit de gustoase, probabil pentru ca atunci cand avem peste proaspat de obicei il aruncam rapid pe gratar. Ei bine, de aceasta data am rapit gratarului un pastrav si din el am facut sosul pentru paste a carui reteta v-o impartasesc azi. E foarte gustos sosul si e gata cat ai zice… peste! Cei carora le place pestele vor fi incantati si de acest sos pentru paste, cu toate ca gustul de peste e mai degraba subtil, dupa parerea mea. Sosul se potriveste oricarui tip de paste, dar eu il prefer alaturi de pastele lungi (spaghetti, tagliatelle, ziti etc.) si pentru azi am ales aceste minunate mafalde (paste lungi late de 1-2 cm. si cu marginile ondulate) pe care le ador din copilarie si pe care regret ca nu le gasesc atat de des cum as vrea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu